torstai 22. syyskuuta 2011

Koti
on nyt ojennettu sellaiseen kuosiin,
että huomenna voi juhlia!
Perinteisesti juhlistamme kotikolon suojissa
syyspäiväntasausta
ja tällä kertaa kesää muistellen.
Kun kurkkaan viime vuotista juhlaa,
olen vähän ihmeissäni.
Näyttää niin pimeältä, niin syvältä syksyltä.
Nyt minusta ei tunnu vielä ollenkaan siltä.
Tuntuu, että valo on tässä vielä,
lämminkin, sateesta huolimatta.
Kuin vielä kesä olisi, loppusuoralla kuitenkin.

Ehkä en ole ehtinyt miettiä pimeää,
sillä kun katson ulos, niin onhan siellä jo,
vahva pimeys.
Minulla on kuitenkin valo-olo
ja olen niin onnellinen siitä.

Syyspäiväntasaus on ollut minulle aina tärkeä,
juhlan paikka,
taitekohta,
sukellus syksyn salaisiin tunnelmiin.
Ihanaa aikaa.
 

10 kommenttia:

E kirjoitti...

Ihana merkintä! Syksy tosiaan on tunnelmallista ja hyvää aikaa! :)

pikkujutut kirjoitti...

Oikein ihanaa juhlaa teille!

Linnea kirjoitti...

Aah, ihana syy juhlia! Meillä on huomenna 11-vuotissynttärit (kuopus). Pitäisi ryhtyä leipomaan kakkua....
Mukavaa, leppoisaa viikonloppua sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Leppoisaa, kodikasta syyspäiväntasaus juhlaa perheellesi! Upeeta katsella ulos, hippasen ruskaa ja myös paljon vielä vihreetä, ONKO, on se syksy kuitenkin!!
Helinä

jenni kirjoitti...

Hyvää juhlaa! Me oltiin juuri siellä nurkilla perunannostossa. Oli joutsenia, auringonlasku pellolle ja yllätyssynttärit naapurissa. Punaisen osalta toivon, että se täyttää kaikki odotuksesi. Olet ajatuksissani.

Satu kirjoitti...

Hei E! Kiva kun kävit kylässä :) Niin se on, vaikka välillä alkava pimeä saattaakin vähän ahdistaa. Mutta vahva tunne, sitä syksyn ajassa on.

pikkujutut! Kiitos, oli sellainen arkitäytteinen pikkujuhla sairastapauksineen ja kesämuisteloineen. Mutta ninhän se menee, elämä, arkea ja juhlaa.

Linnea! Hyvää synttäriä teille sinne!! Meillä keikahti viikonlopun suunnitelmat sekaisin, kun poika sairastui, mutta tästä tulikin kotipäivä ja hyvä sellainen. Juhlat saatiin juhlittua hyvässä hengessä taudista huolimatta.

Helinä! Niin, on se ja todella tuo vielä runsas vihreä on niin kivaa, turvallista! :) Kiitos, kotipesässä on aina hyvä juhlia, rauhassa, salaa :)

J! Voi että, jotenkin ihan kuin aavistin, että olit lähellä, oli sellainen tunne :) Perunannosto kaikkinen ihanine lisukkeineen kuulostaa hurmaavalta, ajattelen niitä nurkkia siellä :) Punainen vähän jännittää nyt. Kerron, pian, kun nähdään. Hyviä syyspäiviä sinulle ennen sitä.

himalainen kirjoitti...

Ihana juhlanaihe, niin sopiva tähän aikaan, tälle päivälle, teillä on hyvä perinne. Tälle päivälle tarvitsisi ehdottomasti jonkin juhlan myös, jottei arki liikaa ahdistelisi mielessä.

tinttarus kirjoitti...

Suloinen juhlan syy!
Syysaurinko on hellinyt tätä päivää...
Luoksesi lämmin ajatus!

Pst. Lupailin lapsille markkinoillemenoa sinnepäin ensi viikonloppuna:) Heilautan torin varressa kättäni ja kuiskin terveisen syystuulen kuljetettavaksi....nappaa kiinni:)

Kirjailijatar kirjoitti...

Minustakin tämä on ihanaa aikaa, syksy ylipäätään. Mutta en ole koskaan juhlinut syyspäiväntasausta, harmi, olisi ollut taas yksi syy juhlia.

Satu kirjoitti...

himalainen! Joka sunnuntai pitäisi olla pieni juhla, eikö? Jaksaisi sen voimalla jo puoleen väliin viikkoa. Mä tykkään tästä perinteestä. Ja muistakin, meillä on sellaisia aika paljon, ollaan kai jotenkin rutiinihakuisia :)

tinttarus! Kiitos :) ja voi, mä olen täällä Hämeenlinnassa markkinoiden ajan...olisin voinut kurkistella sinua jonkun kojun takaa hissunkissun ja napata terveisesi ilolla!

Kirjailijatar! On ihanaa, kaunista, syvää. Mulla on tämä päivä ollut lukioajoista asti tärkeä, jo silloin järjestin pieniä juhlia tasauksen kunniaksi.